ГоловнаПолітика

Азаров вважає Україну високотехнологічною державою

Сьогодні, в День космонавтики, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що космічна діяльність України позитивно впливає на формування іміджу країни.

Азаров вважає Україну високотехнологічною державою
Фото: Макс Левин

Про це йдеться в привітанні Азарова працівників космічної галузі.

"Космічна діяльність сприяє формуванню позитивного іміджу України як розвиненої, високотехнологічної держави з потужним науковим і технічним потенціалом", - наголосив прем'єр.

Як зазначив Азаров, за роки незалежності використано нові форми співпраці з провідними аерокосмічними фірмами світу, що дозволило залучити в економіку України значні іноземні інвестиції.

За словами Азарова, підприємства космічної галузі беруть участь у реалізації багатьох міжнародних космічних проектів, зокрема: "Морський старт", "Дніпро", "Наземний старт", "Циклон-4".

"Здійснено 125 запусків ракет-носіїв вітчизняного виробництва та виведено в космос 238 супутників на замовлення 19 країн світу і в рамках виконання національної космічної програми", - додав прем'єр.

Азаров зазначив, що авторитет і активна позиція вчених і фахівців галузі сприяють інтеграційним процесам і налагодженню співпраці у космічній сфері з Росією, зі США, з країнами Європейського Союзу й іншими державами.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович вважає, що українські космічні системи є найкращими у світі.

Раніше Україна заявила про намір увійти в Європейське космічне агентство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram