ГоловнаПолітика

Опозиція відкликає голоси під законом про вибори

Опозиційні партії заявили, що відкликають голоси під законом про вибори через маніпуляції влади з виборчими правилами.

Опозиція відкликає голоси під законом про вибори
Фото: www.tymoshenko.ua

Про це йдеться у зверненні Комітету опору диктатурі (КОД) до українського народу і світової громадськості.

"Ми не вважаємо дійсними свої голоси під законом про вибори і заявляємо про те, що наше голосування за цей закон є таким, що не відбулося", - зазначає опозиція.

"Останні рішення Конституційного Суду Україні вкотре продемонстрували небажання влади проводити відкриті демократичні вибори. Кишеньковий суд знову догодив владі, зневаживши право, закон, Конституцію. Його рішення щодо положень виборчого законодавства свідчать про те, що влада почала масштабну ревізію закону про вибори", - мотивують причини такого рішення.

Депутатам з БЮТ не голоси треба відкликати, а звернутися до сумління й розуму. Сумління для того, щоб бути чесними перед своїми виборцями та Конституцією України. А розум для того, щоб розуміти, що юридично такої процедури - відкликання голосів від закону, що набув чинності - не існує

— Владислав Забарський, нардеп від Партії регіонів

КОД зазначає, що під час ухвалення закону про вибори влада мусила зважити на позицію опозиції й вибудувати таку систему противаг, яка звела до мінімуму можливість фальсифікацій.

"Однак зараз - на тлі катастрофічного падіння рейтингу Партії регіонів, жахливої економічної ситуації - влада зрозуміла, що чесно вона на цих виборах перемогти не зможе. Саме тому за поданням провладних депутатів Конституційний Суд прийняв рішення, які вже розбалансували платформу, на якій було досягнуто компромісу", - сказано у зверненні.

"Фактично такими рішеннями закладають підвалини для масових зловживань на виборах народних депутатів України в жовтні 2012 року. Мільйонам громадян ця влада

обмежила право вибирати мажоритарних депутатів. Межі мажоритарних округів перекроїли так, щоб це було вигідно владі, щоб нечесно, штучно провести до парламенту чергових безголових "кнопкодавів". Мільйонам громадян зруйнували віру в можливість чесних виборів. Адже зрозуміло, що тепер Конституційний Суд штампуватиме рішення за рішенням, які нівелюватимуть дух і сутність ухваленого закону про вибори, а владна парламентська більшість під прикриттям таких рішень буде вносити зміни до закону, які завадять проведенню прозорих виборів", - зазначає опозиція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram