ГоловнаПолітика

Соболєв розповів, як узгоджують мажоритарників

У Комітеті опору диктатурі з 10 квітня розпочинає роботу погоджувальна комісія, яка остаточно визначить персональний склад учасників виборів за мажоритарною системою від об'єднаної опозиції.

Соболєв розповів, як узгоджують мажоритарників
Фото: Макс Левин

Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв.

"Зараз ми закінчили роботу в областях, де кожен партійний осередок учасників КОД пропонував своїх кандидатів. Ми проводили праймериз - це був відбір кандидатів", - сказав він, додавши, що днем завершення цієї роботи визначили 10 квітня.

"Починається робота погоджувальної комісії всіх представників КОД. Тепер ми визначатимемо безпосередньо, зважаючи на попереднє опитування, популярність людини, хто вона в парламенті, як поводилася, чи не була ця особистість "тушкою", яка в неї політична історія", - заявив Соболєв.

За словами політика, якщо ж якась партія вирішить

іти на вибори окремо, без рішення КОД, її виключать із комітету, "щоб не було розмивання голосів".

"Якщо якась партія додумається йти на вибори окремо, без рішення Комітету опору диктатурі, ми будемо приймати рішення про виключення такої партії з КОД, щоб не було можливості розмивання голосів. Саме це рішення, на мою думку, багато в чому цементуватиме ті партії, які сьогодні входять у КОД", - заявив Соболєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram