ГоловнаПолітика

У ПР не сумніваються в рішенні КС стосовно закону про вибори

Керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов прогнозує, що Конституційний Суд визнає неконституційною норму про можливість одночасно балотуватися за партійними списками і від мажоритарних округів.

У ПР не сумніваються в рішенні КС стосовно закону про вибори

Про це він сказав на брифінгу за підсумками погоджувальної ради Верховної Ради.

"Я спочатку говорив, що це антиконституційне рішення, воно неморальне щодо наших людей... Одночасно зареєструватися і там, і там. Це неморально... Тому ми можемо констатувати, що дуже ймовірно, що КСУ визнає цю ному

неконституційною" , - сказав він.

Також голова фракції Партії регіонів прогнозує, що в такому разі необов'язково вносити зміни до закону про вибори в парламенті: "Ми не вважаємо, що обов'язково треба голосувати у Верховній Раді після рішення КСУ".

Тим часом керівник фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін заявив, що його фракція відкличе голоси за закон про вибори народних депутатів у разі його зміни.

"Будь-які зміни закону про вибори народних депутатів - це ревізія закону. І якщо КСУ ухвалить нове рішення (в частині неможливості одночасно балотуватися за партійними списками і від мажоритарних округів), то наша фракція відкличе 101 голос за цей закон. Ми закликатимемо до цього наших колег з НУНС. Ми не хочемо тоді відповідати за цей закон", - заявив він.

Зазначимо, як повідомила прес-служба КСУ, завтра, 10 квітня,

буде оприлюднено рішення стосовно подвійного балотування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram