ГоловнаПолітика

Опозиція вирішила повернутися до питання про вбивство Кушнарьова

Опозиція в парламенті вимагає створити слідчі комісії ВР з питань убивства депутатів Щербаня і Кушнарьова.

Опозиція вирішила повернутися до питання про вбивство Кушнарьова
Фото: Макс Левин

Про це заявив голова фракції БЮТБ Андрій Кожем'якін.

Кожем'якін також

заявив, що необхідно створити тимчасові слідчі комісії ВР з розслідування масових убивств у Донецьку в 90-х рр.

"Ми бачимо, сьогодні

є бажання принципово розібратися з подіями 1995-1998 рр. в Україні, надто в Донецькій області. Тому ми, фракція БЮТБ і, думаю, що й НУ-НС, - ми будемо ініціювати створення у ВР ТСК з приводу подій 1995-1998 рр. - масових убивств у Донецькій області, а також убивств народних депутатів Щербаня і Кушнарьова", - сказав Кожем'якін.

Окрім того, за його словами, БЮТБ наполягає на тому, щоб завтра, 10 квітня, першим питанням у порядку денному замість розгляду питання про КПК було вжиття заходів для

виконання резолюції ПАРЄ. Також опозиція наполягає на розгляді проекту закону №10072 про декриміналізацію статей Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 5 квітня

ГПУ поновила слідство у справі Євгена Щербаня. Згодом ГПУ повідомила, що є свідчення того, що екс-прем'єр Павло Лазаренко замовив убивства Щербаня і Вадима Гетьмана в інтересах ЄЕСУ і Юлії Тимошенко. Генеральний прокурор України Віктор Пшонка і собі заявлял, що Тимошенко у справі про вбивство політика і бізнесмена 90-х років Євгена Щербаня не проходить як підозрювана, але за потреби її допитають як свідка.

Також нагадаємо, Євгена Кушнарьова смертельно поранили на полюванні 16 січня 2007 р. У грудні 2007 року прокуратура Харківської області звинуватила в убивстві з необережності Дмитра Завального, помічника народного депутата Дмитра Шенцева. За версією слідства, куля, яку той випустив із карабіна, зрикошетила в Кушнарьова. Завальному висунули звинувачення за незаконне носіння вогнепальної зброї, оскільки карабін був зареєстрований на ім'я його батька. 15 травня Апеляційний суд Харківської області задовольнив клопотання Завального про застосування до нього закону про амністію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram