ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Горячие точки Киева

Пейзажна алея стала пам'яткою природи

Пейзажну алею оголосили комплексною пам'яткою природи місцевого значення.

Пейзажна алея стала пам'яткою природи
Фото: www.mamatoma.com

Відповідне рішення сьогодні ухвалили на сесії Київради.

Згідно з документом, охоронного статусу набуває 3,37 га землі на схилах Старокиївської гори: від Андріївського узвозу, вздовж Пейзажної алеї і до гори Дитинка на вулиці Гончарній.

Рішення прийнято з метою збереження унікальної природної території в історичній частині Києва.

Своїм рішенням депутати доручили Держуправлінню охорони навколишнього природного середовища в Києві вжити заходів зі встановлення охорони території її власниками і користувачами з оформленням охоронних зобов'язань щодо забезпечення режиму охорони і збереження цієї території.

Голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Денис Москаль підкреслив, що оголошення зазначеної території пам'яткою природи вбереже від забудови сквер, створений зусиллями місцевих жителів на Пейзажній алеї.

За його інформацією, проект рішення підготовлено, зважаючи на звернення молодіжної організації "Зелена молодь України" до голови КМДА Олександра Попову про створення комплексної пам'ятки природи місцевого значення "Пейзажна алея".

Москаль також наголосив, що на території збереглися масиви листяного лісу і лучно-степових комплексів, характерних для Києва Х-XIII століть, зустрічаються рідкісні рослини, включені до переліку рослин, що підлягають охороні або занесені до Червоної книги України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram