ГоловнаПолітика

У Ющенка відреагували на заяву Пшонки

Юридична служба партії "Наша України" стверджує, що Віктор Ющенко не тиснув на генпрокурора Святослава Піскуна, щоб той закрив справи проти Юлії Тимошенко.

У Ющенка відреагували на заяву Пшонки
Фото: Макс Левин

Про це йдеться в заяві на сайті партії.

"Такі заяви не відповідають дійсності і не витримують жодної критики", - наголошено в повідомленні.

"

Твердження генерального прокурора Віктора Пшонки про тиск, який нібито чинив свого часу президент Віктор Ющенко на тодішнього прокурора Святослава Піскуна для закриття справи проти Тимошенко, сприймаються суспільством як намагання поновити раніше закриті справи щодо опозиціонерів під надуманими і неправовими приводами", - йдеться в заяві .

Характерно, що обидва прокури – і колишній, і нинішній, – представляють Партію регіонів, два роки перебування якої при владі ознаменувалися тиском на опозицію і ЗМІ, політично вмотивованим кримінальним переслідуванням та залежністю судів різних рівнів від виконавчої влади.

У заяві юридичної служби партії "Наша Україна" зазначається, що навіть сам характер оприлюднення цієї інформації більше скидається на дитячу гру у "зіпсований телефон", де переказується переказане.

Як відомо, в четвер генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Піскун закрив справу ЄЕСУ проти Юлії Тимошенко на вимогу екс-президента Віктора Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram