ГоловнаПолітика

Тимошенко просить Італію не екстрадувати Авакова

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко звернулася з листом до італійського уряду з проханням відмовити державі Україні в екстрадиції Арсена Авакова.

Тимошенко просить Італію не екстрадувати Авакова
Арсен Аваков
Фото: dream.net.ua

Про це сказав голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін після зустрічі з Юлією Тимошенко в Качанівській колонії, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Кожем'якін поінформував, що у вівторок в Італії відбудеться суд, який розглядатиме питання про екстрадицію Авакова в Україну.

Кожем'якін візьме в ньому участь як офіційний представник партії "Батьківщина".

Голова фракції також сказав, що політрада "Батьківщини" уповноважила його передати італійському уряду і представникам суду

офіційне звернення партії "Батьківщина" і фракції "БЮТ-Батьківщина" у Верховній Раді з проханням відмовити в екстрадиції Авакова в Україну у зв'язку з тим, що він "зазнає переслідування за політичну діяльність".

"У зверненнях чітко зазначено, що Арсен Аваков не вчиняв жодного злочину. А оголошений був у розшук лише через свою опозиційну діяльність і непохитну політичну позицію. Саме тому влада хоче повернути його, щоб здійснити чергову показову політичну розправу над своїм опонентом", - заявив Кожем'якін.

Як відомо,

Авакова заарештували наприкінці березня у Фрозіноне на прохання українських судових органів і на підставі ордера Інтерполу.

Нагадаємо, прокуратура порушила справу за фактом незаконного відчуження 2009 року 55 га землі посадовими особами Харківської обладміністрації та Головного управління Державного комітету із земельних ресурсів в області, зокрема,

справу проти Авакова за підозрою в скоєнні тих самих дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram