ГоловнаЕкономікаДержава

Тігіпко розповів, як боротиметься з безробіттям

Міністерство соціальної політики на чолі з віце-прем'єром Сергієм Тігіпком представило концепцію нової редакції закону "Про зайнятість населення".

Тігіпко розповів, як боротиметься з безробіттям
Фото: Макс Левин

На брифінгу Тігіпко повідомив, що основною метою закону є стимулювати працедавців створювати нові робочі місця.

Зокрема, запропоновано запровадити виплати компенсації роботодавцям у розмірі 100% соціального внеску протягом року при влаштуванні вразливих на ринку праці прошарків населення (молодь на перше робоче місце, безробітні віком від 50 років) на новостворені робочі місця, якщо працівника потім не звільнять. В іншому разі роботодавець муситиме повернути кошти в повному обсязі.

Також передбачено зменшення

соціального внеску на 50% для працедавців, які протягом року забезпечували нові робочі місця, а також виплачували платню, не нижчу від 3 мінімальних зарплат на весь наступний рік.

Окрім того, йдеться про залучення безробітних до виконання робіт під час реалізації проектів, фінансованих із державного та місцевих бюджетів, і стимулювання місцевої влади поліпшувати інвестиційний клімат і збільшувати кількість робочих місць.

Концепція також пропонує запровадити щомісячну компенсацію малому бізнесу, який створює нові робочі місця і працевлаштовує безробітних, у розмірі мінімального страхового внеску.

Тігіпко сподівається, що законопроект приймуть у червні. "Ідея проста: за місяць ми обговорюємо його із суспільством, ми готові приймати пропозиції від будь-кого. За червень ми повинні цей законопроект вже прийняти, і він повинен почати діяти", - зазначив Тігіпко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров вимагає від Мінсоцполітики розробити

державну програму стимулювання зайнятості населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram