ГоловнаПолітика

Онищенко назвав поведінку Ляшка "медичним випадком"

Головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко засумнівався в душевному здоров'ї українського депутата Олега Ляшка, який зірвав його прес-конференцію в Києві.

Онищенко назвав поведінку Ляшка "медичним випадком"
Фото: sibnovosti.ru

"Моє ставлення - професійне. Це медичний випадок", - сказав голова Росспоживнагляду вранці в четвер, 5 квітня.

"Звертаюся до тих, хто зрежисував цю ситуацію: негуманно використовувати недужість людини з такою метою. Це подвійно жорстоко, подвійно негуманно", - додав Онищенко.

Нагадаємо, інцидент за участю Ляшка стався 3 квітня. Депутат прийшов на прес-конференцію Онищенко, прихопивши із собою торбину із сиром та з ковбасою українського виробництва, і запропонував керівникові Росспоживнагляду скуштувати їх.

"Ось, їж! Це наш український сир! Найкращий! Це наша ковбаса... Наше сало з прорізом!.. Як ти, з українським прізвищем, міг заборонити наш сир у Росії?" - цитує слова Ляшка "Комсомольская правда в Украине".

Обурений поведінкою українського депутата, Онищенко покинув зал.

Як відомо, в лютому 2012 року Росспоживнагляд заборонив ввозити в Росію декілька сортів українських сирів, заявивши, що вони не відповідають російським стандартам якості. 23 березня

російські чиновники розпочали перевірку українських заводів, які виробляють сир. Згодом сторони домовилися, що якість продукції перевірятиме спеціально обрана для цього лабораторія на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram