ГоловнаПолітика

Генпрокуратура взялася за Турчинова

Правоохоронні органи перевіряють інформацію про незаконне виділення квартир журналістам, яке здійснив нинішній перший заступник голови партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов, коли очолював Службу безпеки України.

Генпрокуратура взялася за Турчинова
Фото: Макс Левин

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі Україні.

За інформацією ГПУ, заяву про незаконні дії Турчинова в правоохоронні органи подали ветерани спецпризначення.

Заявники просять притягнути Турчинова до кримінальної відповідальності за підкуп журналістів шляхом незаконного виділення їм квартир.

"Правоохоронні органи проводять перевірку за заявою ветеранів спецпризначення про притягнення Турчинова до кримінальної відповідальності за підкуп журналістів. Заявники стверджують, що Турчинов, перебуваючи на посаді голови СБУ, незаконно, у своїх інтересах, як і Луценко (екс-голова МВС Юрій Луценко), виділяв квартири угодним йому журналістам", - сказав 4 квітня на брифінгу начальник Головного управління Генпрокуратури України з розслідування особливо важливих справ Андрій Курись.

При цьому Курись припустив, що заява Турчинова стосовно політичної вмотивованості висловлювань сина Євгена Щербаня, депутата Донецької облради Руслана Щербаня пов'язана власне з перевіркою правоохоронцями діяльності Турчинова на посаді голови СБУ.

Курись порекомендував скептично поставитися до заяв першого заступника "Батьківщини".

"Турчинов, на мою думку, бреше і брехав, бо по-іншому працювати не може. А коли Турчинов посилається на Бога під час своїх прес-конференцій, то це, на мою думку, блюзнірство", - зазначив слідчий Генпрокуратури.

Він також нагадав, що свого часу керівники Блоку Юлії Тимошенко і сам Турчинов захищали депутата Віктора Лозінського, який скоїв убивство.

Нагадаємо, Турчинов обіймав посаду голови СБУ з 4 лютого по 8 вересня 2005 року, він пішов у відставку після звільнення з посади прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram