ГоловнаПолітика

Делегація Freedom House годину спілкувалася з Тимошенко

Представники міжнародної неурядової організації Freedom House у середу зустрілися з колишнім прем'єр-міністром, лідером партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлією Тимошенко в Качанівській жіночій виправній колонії №54 (Харків).

Делегація Freedom House годину спілкувалася з Тимошенко

Про це журналістів повідомив представник організації, віце-президент Атлантичної ради США Деймон Вілсон.

За його словами, представники пробули на території колонії близько 1,5 години, з яких близько години вони спілкувалися з Тимошенко.

"Ми приїхали в колонію, щоб привернути увагу до випадку Юлії Тимошенко і до вибіркового правосуддя в Україні", - сказав Вілсон.

Він зазначив, що під час бесіди Тимошенко не могла сидіти, а тому лежала.

Вілсон висловив

занепокоєння станом її здоров'я і наголосив на важливості лікування.

Виконувач обов'язків начальника колонії Ігор Колпащиков повідомив журналістів, що представники Freedom House оглянули відділення для засуджених до довічного ув'язнення, швейну фабрику колонії, їдальню для засуджених, приміщення одного із загонів засуджених, центр реабілітації та спортзал.

Після цього вони зустрілися з Тимошенко. Також представники побували в камері, де утримують Тимошенко.

Окрім того, вони мали змогу поспілкуватися зі співкамерницею політика.

Під час огляду колонії і камери вони проводили відеозйомку.

Бесіда з Тимошенко відбувалася у приміщенні для проведення слідчих дій, яка розташована поруч із камерою колишнього прем'єр-міністра.

Колпащиков наголосив, що, покидаючи колонію, представники Freedom House не висловили жодних претензій і подякували за надану їм можливість прийти до Тимошенко.

Нагадаємо,

3 квітня представники Freedom House навідали колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в Лук'янівському слідчому ізоляторі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram