ГоловнаПолітика

Хорошковський налаштований на компроміс у питанні Тимошенко

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський зазначає, що Україні і Євросоюзу слід дійти компромісу, оцінюючи справи проти Юлії Тимошенко.

Хорошковський налаштований на компроміс у питанні Тимошенко
Фото: job-sbu.org

Про це він сказав в інтерв'ю Українській службі британської телерадіомовної корпорації ВВС.

"Коли ми дивимося з української точки зору, ми бачимо конкретні кримінальні справи (проти Тимошенко). З європейської точки зору - справи політичні. І це абсолютно різні точки зору. І ми повинні зрозуміти, що або ми будемо шукати компроміс, або ми ніколи не почуємо одне одного ", - вважає Хорошковський.

За його словами, для юристів склад злочину екс-прем'єра є очевидним.

Перший віце-прем'єр також вважає помилкою декриміналізувати статті, за якими була засуджена Тимошенко.

"Саме статті, за якими засудили Тимошенко, дозволяли нам вирішувати питання з найбільшими корупціонерами, які, зокрема, перебували при владі... І, власне, якщо ми декриміналізуємо цю статтю, це означатиме, що чиновник, який, наприклад, виписав три або 10-15 актів на одну і ту саму землю, не нестиме жодної відповідальності", - уточнив Хорошковський.

У зв'язку із цим він наголосив, що Україні і Євросоюзу слід спільно знайти шлях, який дозволить вирішити питання Тимошенко і не зруйнувати систему українських правоохоронних органів і структур.

Нагадаємо, 26 січня в резолюції щодо України Парламентська асамблея Ради Європи рекомендувала Україні зняти з колишніх вищих чиновників звинувачення в перевищенні влади і зловживанні владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram