ГоловнаСуспільствоЖиття

"ЕСТА Холдинг" приступила до другого етапу реконструкції ЦУМу

Заплановано обов'язкову процедуру встановлення обгородження будівельного майданчика.

"ЕСТА Холдинг" приступила до другого етапу реконструкції ЦУМу
Фото: Lb.ua

Компанія "ЕСТА Холдинг" почала другий етап підготовчих роботи за проектом "Реконструкція Київського ЦУМу з реставрацією головних фасадів". У рамках цього етапу буде проведено обов'язкову процедуру встановлення обгородження будівельного майданчика.

У рамках роботи з організації майбутнього будівельного майданчика заплановано: встановлення обгородження потенційно небезпечної монтажної зони, організація транспортно-складської зони на території внутрішнього периметру огорожі, підготовка території для встановлення конструкцій, які утримуватимуть фасад під час реконструкції та виносу зовнішніх мереж, а також проведення додаткових геологічних досліджень.

"ЦУМ розташований у самому серці міста, тому наше головне завдання - провести реконструкцію з мінімальними незручностями для киян і гостей столиці, - говорить Максим Громадцов, виконавчий директор компанії "ЕСТА Холдинг". - Враховуючи місце розташування і значення магазину для міста, ми з особливою ретельністю підходимо до кожного рішення - від організації майданчика, дизайну паркану до питань майбутнього функціонування торгового центру".

Дизайнерське рішення паркану розробило міжнародне агентство Willard.

Перший етап підготовчих робіт стартував на початку серпня 2012 року і тривав три місяці. У жовтні проект реконструкції ЦУМу розглянули на Консультаційній раді при Головному управлінні охорони культурної спадщини КМДА, його позитивно оцінила більшість учасників Ради. Наразі проект проходить державну експертизу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram