ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" будує швидше за західні корпорації, - Колесніков

У Києві відкрили технічну пасажирську станцію для обслуговування швидкісних поїздів.

"Укрзалізниця" будує швидше за західні корпорації, - Колесніков
Фото: Макс Левин

У Києві відкрилася унікальна за своїми характеристиками технічна пасажирська станція ТПС "Дарниця" для обслуговування швидкісних поїздів, повідомляє "Укрзалізниця".

За словами генерального директора відомства Володимира Козака, такі центри, в яких застосовуються сучасні технології підготовки поїздів у рейс, в Європі є лише в Росії та Фінляндії.

"Такими темпами будівництва може похвалитися не кожна західна країна. По суті, це перший об'єкт в Україні, який повністю змінює технологію обслуговування поїздів. Сьогодні ми переходимо від старих методів до сучасної діагностики", - зазначив під час урочистого відкриття станції віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

Володимир Козак зазначив, що технічна пасажирська станція "Дарниця" побудована в рекордно короткі терміни: адже в березні минулого року не було навіть проектної документації, а в серпні вже почалося будівництво.

Глава "Укрзалізниці" подякував проектувальникам, будівельникам, колективу Південно-Західної залізниці на чолі з начальником Олексієм Кривопішиним за роботу, проведену над зведенням станції. "Працювали всі як єдина команда з максимальною самовіддачею для того, щоб сьогодні ми відкрили це нове підприємство", - додав генеральний директор "Укрзалізниці".

За словами залізничників, на станції "Дарниця" впроваджені сучасні технології екіпіровки, санітарної обробки, ремонту поїздів, а також застосовується обладнання провідних профільних світових виробників. Введені технології дозволяють скоротити час на обслуговування електропоїздів, заощаджувати енергоресурси, та покращувати умови роботи персоналу та охорони праці.

Як підкреслив директор держпідприємства "Українська швидкісна компанія" Леонід Лобойко, в просторому цеху (довжиною - 240м і шириною - 48 м) персонал має вільний доступ до будь-якої частини поїзда для проведення необхідних робіт.

"Я переконаний, що ті завдання, які ставить керівництво країни - Президент і Кабінет Міністрів України - щодо підвищення якості пасажирських перевезень, ми повинні починати вирішувати зі створення, в першу чергу, умов для підготовки поїздів у рейс. Тут це все реалізовано на найвищому рівні", - зазначив Володимир Козак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram