ГоловнаКультура

За тиждень до відкриття станція метро "Іподром" усе ще в руїнах

У "Метробуді" обіцяють закінчити будівельні роботи вчасно.

ФОТО: tov_tob.livejournal.com

Через тиждень, 25 жовтня, в Києві відкриють нову станцію метро "Іподром". У "Метробуді" її вважають однією з найкрасивіших. Через три дні тут пройде перший пробний поїзд.

Про це пише "Сегодня".

На підході до "Іподрому" ще на всі сто триває робота. Але всередині вже вкладено майже всю плитку, з'явилися покажчики і вивіски, а на платформі монтують ліфт для інвалідів, і близько 100 робітників щось фарбують, чистять і білять.

"Маємо ще багато часу, за тиждень усе встигнемо, всі основні роботи виконано, - розповів начальник "Метробуду" Володимир Петренко. - 20 жовтня поїде перший потяг, а 25-го вже відкриємо. До травня, коли введуть в експлуатацію станцію "Теремки", поїзд курсуватиме однією колією" (тобто пасажири сідатимуть і висідатимуть в одному й тому самому місці).

"Іподром" виглядає дуже дорого через велику кількість мармуру та граніту. За словами заступника начальника "Метробуду" Леоніда Михайлюка, це буде одна з найкрасивіших станцій у Києві. Через брак грошей відмовилися від величезних панно з ілюстраціями кінних забігів на стінах. "Зате будуть колони із світлодіодами з оздобленням з білого мармуру і граніту", - говорить Михайлюк. Частина однієї зі стін - у склі. "Це бокове скло, яке завдяки освітленню створює відчуття, що станція значно більша", - додає Петренко. Освітлювати центральну частину станції будуть тільки колони, а платформи - окремі світильники.

Як повідомляли раніше, останню станцію Куренівсько-Червоноармійської лінії "Теремки" обіцяли здати до кінця 2012 року, однак через проблеми з фінансуванням відкриття станції перенесли на травень 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram