ГоловнаКультура

Прокуратура поверне Києву будинок художників на Андріївському узвозі

Жоден з нових власників приміщенням ніколи не користувався.

Прокуратура поверне Києву будинок художників на Андріївському узвозі
Фото: Макс Левин

Прокуратура столиці заявила в Господарський суд Києва позов про повернення в комунальну власність двоповерхової будівлі площею 245 кв. м на вул. Андріївській узвіз, 22-а.

Як повідомили у Відділі зв'язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва, з 2004 року і до теперішнього часу нежитлові приміщення використовуються громадським об'єднанням "Асоціація артгалерей України" та благодійним фондом "Асоціація діячів сучасного мистецтва України" на підставі укладеного з КМДА договору оренди.

Як з'ясувалося, 2007 року будівлю було незаконно відчужено без відома КМДА, і згодом її ще тричі перепродавали комерційним структурам.

Його власником є іноземна компанія "Бредал Холдинг Лімітед" (Великобританія).

Вищим господарським судом України за касаційною скаргою прокуратури Києва угоду купівлі-продажу комунального майна визнано недійсною.

Наступним кроком прокуратури Києва стало звернення до суду з позовом до компанії "Бредал Холдинг Лімітед" про повернення приміщення столичній громаді.

Прокуратура зазначає, що з 2004 року зазначені приміщення використовуються художниками для організації і проведення всеукраїнських, міжнародних проектів у сфері сучасного мистецтва, презентації українських художників у світі, реалізації масштабних фестивалів на Андріївському узвозі тощо.

Жоден з нових власників приміщенням ніколи не користувався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram