ГоловнаКультура

Центральні вулиці Києва стануть пішохідними на один день

Володимирську та Набережно-Хрещатицьку перекриють для пішоходів і велосипедистів у рамках Європейського тижня мобільності.

Центральні вулиці Києва стануть пішохідними на один день
Фото: Макс Левин

Як повідомляє прес-служба КМДА, у суботу, 22 вересня, центральні вулиці столиці перекриють для проїзду автомобілів - там буде створено велосипедні та пішохідні зони.

Із 10:00, зокрема, перекриють частину вулиці Володимирської - від бульвару Шевченка до вулиці Богдана Хмельницького. Там проходитимуть ігри та конкурси, а також ярмарок, на якому можна буде купити собі велосипед, або пройти техобслуговування, якщо велосипед уже є.

Державні будівельні норми передбачають лише один тип велосипедної інфраструктури - велодоріжка, через що на більшості українських вулиць неможливо облаштувати проїзд велосипедистів

На вулиці Набережно-Хрещатицькій пройде квест, який триватиме 5-7 годин, а на площі Слави о 13:00 стартує жіночий велопробіг.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в КМДА мають намір узятися за дороги для велосипедистів. Зокрема, в Києві відкриваються нові велопарковки, а загальною умовою для будівництва нових автомобільних доріг є наявність на них доріжок для велосипедистів.

Також у Києві планують створити пішохідно-велосипедну зону від Лаври до Подолу. Проект передбачає:  вулиця Сагайдачного та Контрактова площа стануть пішохідними, а Володимирську гірку й арку Дружби народів з'єднає міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram