ГоловнаПолітика

Азаров підрахував середню зарплату киянина

Прем'єр радить столичним мешканцям їхати в Миколаїв за доступним житлом.

Азаров підрахував середню зарплату киянина
Фото: Стоп-кадр с олнайн-трансляции

"Середня місячна зарплата в Києві становить 4,7 тисячі гривень", - упевнений прем'єр-міністр України Микола Азаров. Про це він сказав під час огляду новобудови в Миколаєві.

Прем'єр зазначив, що одним з основних завдань уряду є зробити житло доступним, і поцікавився у присутніх, скільки коштує житло в Миколаєві. Коли Азаров почув, що середня ціна на житло в Миколаєві становить трохи більше за 4 тисячі гривень за "квадрат", він заявив: "Ну от, уже, бачите, можна з Києва до Миколаєва переїжджати, тому що в Києві ми ніяк не можемо менше за 9 тис. (гривень) ціну на житло, а в Києві і середня зарплата вища - 4 700 гривень".

За його словами, саме через високу середню зарплату в Києві ціна на житло значно вища, ніж в інших регіонах. При цьому, за оцінками Миколи Азарова, середня зарплата в Миколаєві становить 2 800 гривень.

Як раніше повідомляли, в липні середня заробітна плата зросла порівняно з червнем на 1,3%, або на 42 гривні, до 3 151 гривні на місяць. За даними Державної служби статистики, найвищий рівень зарплат зареєстровано в Києві, де середня зарплата становила 4 700 гривень на місяць. Найнижчий рівень зафіксовано в Тернопільській області, де середня зарплата становила 2 205 гривень на місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram