ГоловнаКультура

Між Володимирською гіркою і аркою Дружби народів побудують міст

Влада планує затвердити план пішохідно-велосипедного маршруту від Лаври до Подолу.

Між Володимирською гіркою і аркою Дружби народів побудують міст
Фото: www.segodnya.ua

Згідно з цим планом, частина Подолу стане пішохідною, а Володимирську гірку і арку Дружби народів з'єднає міст. Про це повідомляє "Сегодня".

Реконструкція Поштової площі і подальше перетворення вулиці Сагайдачного і Контрактової площі на пішохідні є першим етапом будівництва пішохідної зони вздовж Дніпра, - розповідає заступник начальника головного комітету містобудування КМДА Андрій Вавриш.

"Вони стануть повністю пішохідними через півроку-рік. У нас ідея створити окремий простір - культурний Поділ, з галереями, майстернями художників, театральними постановками на вулиці. А майбутня Поштова площа буде просторою - без клумб, тумб, дерев, МАФів", - стверджує він.

Транспорт з Контрактової площі пустять в обхід, по сусідніх вулицях, а центром площі стане Гостинний двір, який, як повідомляли раніше, збираються накрити скляною банею і залишити в якості торговельно-культурного центру.

"З Контрактової пішки можна буде піднятися через Андріївський до вул. Десятинної, яку ми хочемо розчистити від авто. Звідти - безперешкодний вихід до Михайлівської і Софійської площ. Потім - до Володимирської гірки. Наступного року над Володимирським узвозом побудуємо пішохідний місток до оглядового майданчика біля арки Дружби народів", - говорить Вавриш.

Нагадаємо, в липні цього року Поштова площа закрилася на реконструкцію, також планують реконструювати Гостинний двір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram