ГоловнаКультура

У КМДА обіцяють увімкнути опалення в Києві 1 жовтня

Столична влада запевняє: цього року готова розпочати опалювальний сезон за графіком.

У КМДА обіцяють увімкнути опалення в Києві 1 жовтня
Фото: obozrevatel.com

"Із держбюджету виділено значну суму на відшкодування різниці в тарифах на вироблення теплової енергії і гарячої води. Відшкодування цієї різниці дасть можливість підприємствам-виробникам погасити борги за споживання газу, що сприятиме нормальному, стабільному перебігу опалювального сезону", - заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба КМДА.

Також чиновник КМДА розповів, що в рамках підготовки міського житлового фонду до зими тривають роботи з установлення лічильників тепла.

"Уже встановлено більш ніж 30% будинкових лічильників. До кінця року заплановано встановити ще близько 800 одиниць", - розповів Мазурчак.

У повідомленні прес-служби КМДА сказано, що гідравлічні випробування всіх магістралей міста завершать до 24 вересня.

"Зараз тривають ремонтні роботи в тих місцях, де були прориви під час випробувань. На всіх котельних і генерувальних потужностях пройшли ремонтні регламентні роботи. До опалювального сезону готуються об'єкти бюджетної сфери. Проводиться перевірка, налагодження і ремонт лічильників і пускорегулювальної апаратури", - відзвітував чиновник .

"Ми працюємо за графіком, який визначив голова КМДА, і ми переконані, що до 1 жовтня місто буде готове до опалювального сезону", - запевнив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram