ГоловнаКультура

Контрактову і Поштову площі зроблять пішохідними зонами

У Мінрегіоні кажуть, що планують повернути Гостинному двору початкові функції.

Контрактову і Поштову площі зроблять пішохідними зонами
Фото: tsn.ua

Контрактову і Поштову площі в Києві мають намір зробити повністю пішохідною зоною.

Як повідомили в Мінрегіоні, про це йдеться в Концепції туристично-рекреаційної пішохідної зони, яку представив головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

Згідно з концепцією, пішохідно-велосипедний маршрут і рекреаційна зона простягнеться від Києво-Печерської Лаври до Софійської площі. Фунікулер і Андріївський узвіз з'єднають Верхнє місто з Подолом, південна частина якого стане пішохідною в межах Поштової і Контрактової площі, вулиці Сагайдачного.

На думку архітекторів, Гостинний двір, який не є історичною пам'яткою, вимагає реконструкції. Будівлі планують повернути її первинні функції - торгового та культурного центру.

За ескізами, зовнішні розміри Гостинного двору не зміняться, споруда отримає скляний дах, що дозволить цілорічно використовувати внутрішній двір. Усі несучі стіни залишаться на своєму місці, буде розібрано лише перегородки, споруджені за останні 30 років.

Як повідомляли "Коментарі", 5 липня Верховна Рада України виключила Гостинний двір із переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації. За це проголосували 256 депутатів.

Також нагадаємо, що, за словами головного архітектора проекту реконструкції Гостинного двору Андрія Миргородського, ця будівля має стати торговим центром у "вінтажному стилі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram