ГоловнаСуспільствоПодії

Жертва падіння ліфта померла у столичній лікарні

Влада обіцяє матеріальну компенсацію.

Жертва падіння ліфта померла у столичній лікарні
Фото: nr2.ru

Інцидент із падінням ліфта 31 липня в столичному Центрі ендокринології закінчився трагічно: жінка, яка опинилася в несправному підйомнику, через два дні після трагедії померла в лікарні.

Про це повідомляє "Сегодня".

51-річна власниця продуктових магазинів Світлана Затула потрапила в Центр ендокринології на вул. Пушкінській через проблеми зі щитоподібною залозою.

"Вона в неї була трохи збільшена, тому Світлана вирішила підлікуватися, - розповідає виданню сестра загиблої Людмила. - Коли вона здала аналізи, виявилося, що все в нормі. Але лікарі порадили зробити крапельниці, і вона погодилася".

31 липня о 07.00  Світлана йшла саме на крапельницю. Світлана зайшла в ліфт на 4-му поверсі Центру та хотіла спуститися на третій, але між поверхами підйомник завис, а потім і зовсім обірвався, полетівши вниз.

"Те, що тоді говорили, мовляв, ліфт обірвався через перегрів або вантаж - неправда. Вона важила всього 65 кг і не могла створити такого навантаження, щоб ліфт обірвався. Він вочевидь був несправний", - каже Людмила.

Із роздробленим тазом і величезною гематомою на спині Світлану відвезли в лікарню, де за її життя боролися два дні. У четвер, 2 серпня, майже опівночі, Світлана померла. У висновку розтину, який провели тільки в суботу, написано: "Загинула внаслідок падіння ліфта".

У неї залишився 24-річний син, який два роки тому вже втратив батька. Хлопець каже, що знайде винного в падінні ліфта, а влада обіцяє видати йому матеріальну компенсацію. "У понеділок питання компенсації вирішуватимуть на рівні адміністрації. Ми обов'язково врахуємо всі витрати, але поки що точної суми компенсації я не можу назвати", - сказав начальник главку охорони здоров'я Віталій Мохорєв.

Раніше повідомляли, що в центрі Києва впав і зайнявся ліфт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram