ГоловнаКультура

На столичних пляжах можуть заборонити купатися до кінця літа

Через спеку індекс забруднення води перевищено в 6 разів.

На столичних пляжах можуть заборонити купатися до кінця літа

Заступник головного лікаря Київської санепідемстанції Юлій Жигалов не виключає, що заборона на купання в столичних водоймах може діяти до кінця літа.

Про це повідомляють "Комментарии" з посиланням на газету "Сегодня".

"Було виявлено шестиразове перевищення індексу лактозо-позитивних кишкових паличок, який є індикатором загальної забрудненості води. Крім того, через спеку в водоймах гниють водорості і гине риба", - повідомив заступник головлікаря Київської СЕС Юлій Жигалов.

Причина таких явищ, на думку Жигалова, - спекотна погода, внаслідок якої температура води тримається на рівні 27-28 градусів. "Думаю, що ситуація покращиться тільки восени. Адже для того, щоб вода очистилася, потрібно, щоб температура повітря знизилася хоча б до 22 градусів і протрималася не менше ніж 2-3 тижні", - додав він.

У комунальному підприємстві "Плесо", яке стежить за столичними водоймами, стверджують, що не можуть вплинути на їхній стан цього року. Причина цьому - теж спека.

Нагадаємо, ще місяць тому СЕС закрила всі київські пляжі. Відтоді їх роботу не відновлюють, оскільки чергові проби води були поганими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram