ГоловнаКультура
Спецтема
Гостиный двор

Активісти проведуть конкурс на облаштування Гостинного двору

Найкращі запропоновані проекти передадуть у КМДА

Активісти проведуть конкурс на облаштування Гостинного двору

Захисники Гостинного двору оголосили конкурс на найкращий проект архітектурно-художнього оформлення внутрішнього простору цієї пам'ятки архітектури. Мета заходу, як заявляють організатори, - оформлення та обговорення найкращих пропозицій з архітектури та дизайну внутрішньої частини Гостинного двору.

У майбутньому активісти сподіваються, що Гостинний двір перетвориться на центр, де можна буде проводити музичні та культурні заходи з громадської ініціативи.

Вимоги до робіт, які подають на конкурс, - висока якість і органічне поєднання з архітектурою самого будинку Гостинного двору. До участі запрошують усіх охочих фахівців.

По завершенні конкурсу буде відібрано 5 найкращих робіт. Відбором займатиметься журі, до складу якого увійдуть київські архітектори та діячі культури. Ці роботи подадуть у КМДА, а в разі схвалення одного з проектів, організатори конкурсу шукатимуть спонсорів для їх реалізації.

Микола Жариков, головний архітектор Києва з 1987 по 1992 рік, надаватиме професійну консультацію для охочих подати свій проект на конкурс.

Роботи прийматимуть у внутрішній частині Гостинного двору 9 і 10 серпня з 10:00 до 20:00.

Подробиці - на офіційному сайті конкурсу.

Нагадаємо, в травні цього року було видано дозвіл на реконструкцію Гостинного двору, який розміщено на Контрактовій площі, і спорудження на його місці торгово-офісного центру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram