ГоловнаКультура

Попов оновить у Києві 3 тис. зупинок громадського транспорту

У КМДА кажуть, що до ремонту залучать інвесторів.

Попов оновить у Києві 3 тис. зупинок громадського транспорту
Фото: radikal.ru

Київська міська влада продовжує розвивати транспортну галузь столиці: після реалізації потужної програми закупівлі нового комунального транспорту в КМДА зосередилися на розвитку інфраструктури.

Зокрема, йдеться про оновлення та будівництво зупинок громадського транспорту. У КМДА зазначають, що нинішній стан зупинок не задовольняє керівництво міста і викликає скарги мешканців.

"Буквально тиждень до нас надходять через сall-центр прохання киян полагодити чи побудувати зупинку. На сьогодні завдяки киянам зібрано перелік адрес, де потрібно облаштувати зупинки громадського транспорту", - зазначили в прес-службі КМДА.

Опрацьований фахівцями КМДА перелік став основою майбутньої програми оновлення транспортної інфраструктури й увійшов до розпорядження, підписаного днями головою КМДА Олександром Поповим. Згідно з розпорядженням, місто облаштує загалом майже три тисячі зупинок громадського транспорту. Зокрема, в Голосіївському районі буде облаштовано 327 зупинок, Дарницькому - 315, Деснянському - 315, Дніпровському - 290, Оболонському - 331, Печерському - 129, Подільському - 226, Святошинському - 300, Солом'янському - 278, Шевченківському - 292.

Будувати будуть за кошти інвесторів. Схема, коли до розвитку міста приєднується приватний капітал, вже встигла себе добре зарекомендувати. Так, саме за кошти інвесторів Київ облаштовує сьогодні зони безкоштовного доступу до інтернету для киян на вулицях і площах міста, в парках, лікарнях тощо.

За словами голови КМДА Олександра Попова, розвиток інфраструктури за рахунок інвесторів дозволяє місту економити значні бюджетні гроші та спрямовувати їх на розширення соціальних програм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram