ГоловнаКультура

У Києві розпочало роботу вертолітне таксі

Година польоту обійдеться в 2,5 тис. євро. Чи буде на ньому літати Президент, не повідомляється.

У Києві розпочало роботу вертолітне таксі
Фото: helicopter.su

У понеділок в Києві розпочало роботу перше в Україні вертолітне таксі.

Запустили його авіакомпанія "Ютейр Україна" і ТОВ "Амадеус Ко", яка отримала 2,18 га під будівництво вертолітного майданчика на Парковій алеї.

Таксі здійснює перельоти на двомоторних вертольотах Eurocopter по вже існуючих маршрутах, а також індивідуальні перельоти з погодинною оплатою. П'ятимісний борт машини розвиває швидкість 300 км/год.

Долетіти з Києва до Борисполя і назад можна буде за 15 хвилин. Також можливі маршрути в аеропорт "Жуляни", до Канева, індивідуальні перельоти в Одесу, Харків, Львів та інші міста України. Аеротаксі пропонує заможним клієнтам і туристичні екскурсії - політ над Києвом, в парк "Київська Русь" і в гольф-клуб під Києвом, проте вони ще в стадії розробки.

Вартість години польоту становить 2,5 тис. євро без урахування ПДВ. Проте, уточнюють перевізники, в кожному окремому випадку тариф розраховується індивідуально. Заявка на політ приймається не менш ніж за 12 годин до рейсу. Постійних клієнтів планують заохочувати знижками. Година екскурсії теж оцінюється в 2,5 тис. євро.

Нагадаємо, перед початком фінальної частини Євро-2012 на Парковій алеї в Києві відкрили вертолітний майданчик - центр адміністративно-ділової авіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram