ГоловнаСуспільствоПодії

Вихідні в Києві: лекції та обговорення

Де можна з користю і задоволенням провести час 23 і 24 червня

Вихідні в Києві: лекції та обговорення
Экспонат Фестиваля современной скульптуры
Фото: Макс Левин

Експонат Фестивалю сучасної скульптури
Фото: Макс Левін
Експонат Фестивалю сучасної скульптури

23 червня

14:00. Мистецький Арсенал. Зустріч з художницею Лесею Хоменко і філософом Тарасом Лютим в рамках Arsenale 2012. В рамках зустрічі можна буде взяти участь у дискусії про роботи художниці, про саму київську бієнале і про її головну тему - кінець світу і його відображення в сучасному мистецтві. Вхід вільний за умови попередньої реєстрації (зареєструватися можна за e-mail: [email protected]), вхід без реєстрації оплачується на загальних умовах відвідування Арсенале.

14:30. Конференц-зала Європейського містечка під Аркою Дружби Народів. Лекція Франсіса Папона на тему "Що таке екомобільность?". Франсіс Папон вже більше ніж 20 років працює в сфері транспортних технологій і планування транспортних мереж. Сфера його діяльність охоплює мобільність населення, систему оплати автодоріг у місті, моделювання трафіку, планування транспортних мереж у метрополіях, історію та глобальні проблеми екомобільності.

15:00. PinchukArtCentre, 2-й поверх. Суботня дискусія, присвячена творчості Аніша Капура. Обговорення робіт індійського художника вестимуть мистецтвознавець Олена Боримська і учасниця кураторської платформи PAC Тетяна Кочубинська. Виставка робіт Аніша Капура проходить в центрі сучасного мистецтва з 19 травня по 30 вересня 2012 року. Вхід вільний.

15:00. Національний ботанічний сад ім. Миколи Гришка. Тур по спеціальному проекту Kyiv Sculpture Project 2012 з мистецтвознавцем і фахівцем зі скульптури Ларисою Лисенко. Зустріч буде присвячена місцю авторів, представлених у проекті, в історії мистецтва ХХ - початку ХХІ століття, і значенням їх роботи для розвитку сучасної скульптури. Вхід безкоштовний.

17:00. PinchukArtCentre, 2-й поверх. Тематична екскурсія - "Сексуальність і трансцендентність", заснована на роботах, виставлених в проекті "Колекційна платформа: вічність сьогоднішнього дня". На базі цих робіт буде проаналізовано теми піднесеного і буденного, фізичного і трансцендентного, які розкривають у своїх роботах художники-учасники проекту: Артем Волокітін, Аніш Капур, Джеф Кунс. Екскурсію веде учасниця кураторської платформи PAC Марія Ланько. Вхід вільний.

24 червня

12:00. Арка Дружби народів. Ярмарок Голос вулиць - експериметальний захід, на якому будуть представлені проекти, творці яких планують фінансувати їх за рахунок спільних коштів (проект "Спільнокошт"). З 12 дня до 6 вечора на Ярмарку будуть представлені українські дизайнерські вироби, продукти домашнього приготування і різноманітні авторські роботи. Вхід - 30 грн (благодійний внесок).

Гроші, виручені від продажу представлених виробів, переходять не тільки їх господарям, але і в спільний фонд реалізації проектів. Механізм Спільнокошту заснований на можливості інвестувати в той чи інший проект, якщо він базується на соціально важливій ініціативі, художні або підприємницькі ідеї. Один з принципів проекту - тільки той проект, який збере 100% необхідного бюджету, втілюватиметься в життя. В іншому випадку всі внески повернуть благодійникам.

14:00. Національний ботанічний сад ім. Миколи Гришка. Екскурсійний тур по основному і спеціальному проекту Kyiv Sculpture Project 2012. Вхід безкоштовний.

14:00. Мистецький Арсенал. Зустріч з художником Михайлом Маценком і арт-критиком Марією Хрущак в рамках програми київської бієнале сучасного мистецтва "Українські художники Arsenale 2012". Вхід вільний за умови попередньої реєстрації (зареєструватися можна за e-mail: [email protected]), вхід без реєстрації оплачується на загальних умовах відвідування Арсенале.

17:00. PinchukArtCentre. Тематична екскурсія - "Між мистецтвом і архітектурою: моделі Аніша Капура". Екскурсія, яка буде проводитися учасницею кураторської платформи PAC, Лизаветою Герман, присвячена інтервенції художника в публічний простір. Вхід вільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram