ГоловнаЕкономікаФінанси

У "Слузі народу" назвали кандидатів на посаду глави НБУ

"Лавренчук і пан Шевченко - це основні".

У "Слузі народу" назвали кандидатів на посаду глави НБУ
Глава Укргазбанка Кирилл Шевченко
Фото: пресс-служба НБУ

Депутат Верховної Ради Ірина Верещук назвала кандидатів на главу Національного банку, які, за її словами, зараз обговорюються.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", це Данило Гетманцев (глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики), Богдан Данилишин (глава ради НБУ), Володимир Лавренчук (ексглава правління Райффайзен банку Аваль) і Кирило Шевченко (глава Укргазбанку).

"Лавренчук і пан Шевченко - це основні", - сказала Верещук.

Також, за її словами, є кандидатура Романа Жуковського, який очолював профільне управління в Секретаріаті президента Віктора Ющенка в кінці "нульових" років. Його мати - Валентина Жуковська, яка у свій час очолювала банк "Надра".

"Ми зараз обговорюємо кілька кандидатур, подивимося, наскільки вони прохідні, оскільки зараз у фракції немає більшості", - зазначила вона.

Нагадаємо, що 3 липня Верховна Рада прийняла відставку голови Нацбанку Якова Смолія, який вирішив звільнитися через політичний тиск. Виступаючи в парламенті, Смолій заявив, що від Національного банку вимагають популістських рішень, які "можуть дорого обійтися українській економіці і українцям в більш тривалій перспективі".

Виконувачем обов'язків голови НБУ стала Катерина Рожкова, заступниця Смолія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram