ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін запускає нову електронну систему в сфері будівництва

Проєкт назвали експериментальним.

Кабмін запускає нову електронну систему в сфері будівництва
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів України підтримав реалізацію експериментального проєкту Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, що є третім етапом реформування галузі містобудування після ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції. Відповідну постанову прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад і територій.

 Впровадження експериментального проєкту передбачає:

- скорочення термінів надання адміністративних послуг;

- підвищення якості надання послуг у сфері будівництва;

- зниження корупційних ризиків;

- відкритість і доступність інформації про учасників і стан будівництва, життєвий цикл об'єктів будівництва і т. д.

"Реалізація цих кроків дозволить поліпшити якість надання адміністративних послуг у сфері будівництва та їх доступність, а також знизить рівень корупційних ризиків під час надання цих послуг. Проєкт постанови розробило Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством розвитку громад і територій України та Комітетом Верховної Ради з питань будівництва", - відзначили в Мінцифри.

Там зауважили, що експериментальний проєкт реалізується за підтримки USAID / UK aid TAPAS Project / Прозорість і підзвітність у держуправлінні та послуги, Фонд Східна Європа, BRDO.

На думку Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, «запровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва є одним із дієвих кроків у реформуванні системи органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Він дозволить мінімізувати контакти користувачів системи з посадовими особами, знизить корупційні ризики, цифровізує документообіг, підвищить якість та скоротить строки надання послуг у сфері будівництва».

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram назвав проєкт революційним, "над яким тривала робота не один місяць".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram