ГоловнаЕкономікаДержава

Світовий банк виділив Україні $350 млн на економічне відновлення

Ця допомога є однією з двох запланованих позик.

Світовий банк виділив Україні $350 млн на економічне відновлення
Фото: Business World Ghana

Рада виконавчих директорів Світового банку 26 червня прийняв рішення про надання Україні 350 млн доларів в рамках першої позики на економічне відновлення і підтримку реформ. 

Про це повідомляється на сайті Світового банку.

"Пандемія COVID-19 викликала стрімкий економічний спад, який позначився на доходах пересічних українців і малого бізнесу, і створив додаткове навантаження на державний бюджет. В рамках цієї позики на політику розвитку надається 350 млн доларів на підтримку державного бюджету у важкі часи", - заявив директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі.

Відзначається, що ці кошти повинні піти на:

  • зміцнення земельного та кредитного ринків шляхом створення ефективного ринку сільськогосподарських земель і врегулювання проблемних кредитів у державних банках;
  • підтримку демонополізації та антикорупційних інституцій, а також реструктуризацію газового сектора;
  • посилення системи соціального захисту для підтримки літніх людей, які особливо вразливі до COVID-19.

Ця допомога є однією з двох запланованих позик. Як очікується, друга частина буде спрямована "на надання підтримки у розробці додаткового законодавства в сфері земельної реформи та подальшого посилення пенсійних виплат уразливому населенню".

Нагадаємо, в травні Міністерство охорони здоров'я України підписало кредитну угоду зі Світовим банком на отримання 135 млн доларів. Кошти підуть на закупівлю медобладнання і додаткове фінансування медичних установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram