ГоловнаЕкономікаДержава

Наглядова рада "Укрнафти" обрала нового голову замість Вітренка

Ним став генеральний директор акціонерного товариства "Укртранснафта" Микола Гавриленко.

Наглядова рада "Укрнафти" обрала нового голову замість Вітренка
Николай Гавриленко

Члени наглядової ради компанії "Укрнафта" обрали головою наглядової ради Миколу Гавриленка.

Про це повідомляється на сайті "Нафтогазу".

"Повноваження, які отримав Микола Гавриленко, свідчать про довіру незалежних директорів і представників акціонерів до його компетенцій і досвіду. Ми очікуємо, що наглядова рада зосередиться для оздоровленні «Укрнафти» і врегулюванні проблемних питань щодо спірних обсягів газу й накопиченого податкового боргу", – прокоментував призначення голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Генеральний директор АТ "Укртранснафта" Микола Гавриленко із січня 2019 очолює дивізіон "Нафта", що поєднує нафтотранспортні та нафтопереробні активи групи "Нафтогаз". З 10 червня 2020 року він також є представником "Нафтогазу" в наглядовій раді "Укрнафти".

Нагадаємо, у травні Юрій Вітренко повідомив, що "Нафтогаз" вирішив звільнити його з позиції свого виконавчого директора. Він вважає, що його звільнення пов'язане з тим, що "зараз не є пріоритетом боротьба проти російської агресії, зокрема ефективний захист інтересів України у відносинах із російським" Газпромом".

Вітренко також підкреслив, що рішення про скорочення його посади ухвалював глава правління НАК Коболєв.

В останні роки Вітренко займався судами з "Газпромом". Зараз за суди з "Газпромом" у "Нафтогазі" відповідає колишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

У червні 2020 група "Нафтогаз" відкликала Вітренка з позиції представника в наглядовій раді "Укрнафти". Новим представником замість нього став Микола Гавриленко. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram