ГоловнаЕкономікаФінанси

Угода про продаж Ідея Банку зірвалася

Угоду розірвали через невиконання попередніх умов.

Угода про продаж Ідея Банку зірвалася
Фото: ideabank.ua

Угода про продаж львівського Ідея Банку зірвалася.

Про це повідомив польський Getin Holding, якому належить установа.

"Правління Getin Holding SA повідомляє, що на 25 червня 2020 року умовну угоду про продаж 100% акцій акціонерного товариства Idea Bank, заснованого у Львові, укладену 20 грудня 2019 року зі Dragon Capital і фізичною особою, було припинено у зв'язку з невиконанням умов, тобто покупець і продавець не підписали у встановлений термін договір із зазначенням ціни продажу Ідея Банку України", - цитує заяву Getin Holding профільне видання FinClub.

Також до цього часу Getin Holding не отримав ніякої інформації про узгодження угоди Національним банком, що "було однією з умов переходу права власності на акції Ідея Банку".

Таким чином і угода про продаж ТОВ "Новий Фінансовий Сервіс" (New Finance Service) припиняється автоматично.

Нагадаємо, в грудні 2019 року група Dragon Capital разом з неназваним приватним інвестором підписали угоду про купівлю 100% акцій львівського Ідея Банку і ТОВ "Новий Фінансовий Сервіс" (New Finance Service) у польського холдингу Getin.

Ціна покупки повинна була становити 1,368 млрд грн, або 224,76 млн польських злотих, мінус сума дивідендів до закриття угоди і ціна 100% участі в ТОВ "Новий Фінансовий Сервіс" близько 5 млн грн. Ціна також могла бути зменшена в результаті переговорів сторін після аудиторського звіту.

До складу Getin Holding S.A. входять Idea Bank (Польща), Idea Leasing, Idea Expert, Tax Care, M.W. Trade, Idea Bank (Україна), Idea Bank (Білорусь), Idea Bank (Румунія), Carcade (Росія).

Найбільшим бенефіціаром Getin Holding S.A. є громадянин Польщі та Мальти Лешек Чарнецький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram