ГоловнаЕкономікаБізнес

Арабський інвестфонд "Мубадала" зацікавився приватизацією в Україні

Компанія - один з найбільших приватних інвесторів у світі.

Арабський інвестфонд "Мубадала" зацікавився приватизацією в Україні
Фото: EPA/UPG

Один із найбільших інвестиційних фондів світу "Мубадала" з ОАЕ зацікавився приватизацією в Україні, йдеться на сайті Міністерства закордонних справ.

Фонд цікавиться продажем Об'єднаної гірничо-хімічної компанії, "Центренерго" й низки обленерго. За умови відкриття кордонів уже в липні може відбутися ознайомлювальний візит комісії фонду в Україну.

"Міністерство закордонних справ і наше посольство в ОАЕ працюють для залучення інвестицій в Україну. Я дуже задоволений, що фонд "Мубадала" зацікавлений узяти участь у великій приватизації в Україні. Це хороший сигнал, потужні світові гравці бачать великий потенціал України й хочуть інвестувати. Крім того, участь великих інвестиційних фондів робить процес великої приватизації більш конкурентним", – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який узяв участь у зустрічі з представниками ОАЕ.

На ній також були присутні радниця міністра Олександра Василенко, посол України в ОАЕ Юрій Полурез, представники регіонального хед-офісу "Мубадала", голова ФДМ Дмитро Сенниченко і його заступники Тарас Єлейко й Сергій Ігнатовський.

Міжнародний інвестиційний фонд "Мубадала" – один із найбільших інвестиційних фондів світу, він володіє активами на загальну суму більше ніж 850 млрд доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram