ГоловнаЕкономікаДержава

Приватизація окремих об'єктів ОПЗ принесе державі більше грошей, аніж продаж комплексу цілком, - Олександр Горбуненко

У кожному з нинішніх напрямів роботи підприємства є свої лідери.

Приватизація окремих об'єктів ОПЗ принесе державі більше грошей, аніж продаж комплексу цілком, - Олександр Горбуненко
Фото: korrespondent.net

Загальна вартість об'єктів ПАТ “Одеський припортовий завод”, приватизованих окремо, може бути вищою за вартість приватизації цілісного майнового комплексу, яким нині є завод.

Про це заявив генеральний директор і керуючий партнер компанії "Агро Газ Трейдинг", яка є постачальником давальницької сировини для ОПЗ, Олександр Горбуненко в інтерв'ю “РБК-Україна”.

"Імовірно, загальна вартість усіх об'єктів «за одним парканом» ОПЗ, проданих окремо, може бути вищою за ту, яку держава отримає в разі продажу цілісного майнового комплексу. Навряд чи знайдеться покупець, який буде зацікавлений одночасно і в перевалці російського аміаку, і у виробництві карбаміду, і у вирощуванні помідорів, і в наданні готельних послуг", - заявив Горбуненко.

На його думку, в кожному з нинішніх напрямів роботи підприємства є свої лідери, які могли б конкурувати за право розвитку потенціалу окремих частин бізнесу ОПЗ. Горбуненко нагадав, що АГТ вже озвучила намір брати участь у приватизації Одеського припортового заводу.

"Ми озвучили свій намір брати участь у приватизації. У нас є амбіції і фінансові можливості брати участь у приватизації частини ОПЗ, наприклад, окремого бізнесу, якщо він буде виділений з цілісного майнового комплексу підприємства", - заявив Горбуненко.

Як повідомляли раніше, висновок давальницької угоди з "Агро Газ Трейдинг" дозволив Одеському припортовому заводу в серпні минулого року відновити роботу після 14 місяців простою. За 10 місяців роботи на ОПЗ було вироблено 670 тис. тонн карбаміду і 62 тис. тонн аміаку.

ОПЗ, що перебуває під управлінням Фонду державного майна України, повинен бути приватизований у найближчому майбутньому. Радником з приватизації є компанія Pericles Group Advisory.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram