ГоловнаЕкономікаФінанси

Пишний іде з Ощадбанку

Голова правління банку відмовився брати участь у повторному конкурсі.

Пишний іде з Ощадбанку
Фото: Макс Требухов

Андрій Пишний покине посаду глави правління Ощадбанку, яку він займав останні шість років. Про це повідомило видання ZN.ua.

"Після скасування попереднього відбору я вирішив більше в цьому не брати участі і не подав документів на знову оголошений конкурс. Пора рухатися далі", – сказав Пишний.

За інформацією видання, на посаду голови правління Ощадбанку зараз претендують п'ятеро людей:

  1. Геннадій Хелемський, директор департаменту структурованого торгового фінансування Укргазбанку.
  2. Галина Пахачук, заступник голови правління ПриватБанку.
  3. Сергій Наумов, голова правління Піреус Банку.
  4. Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.
  5. Сергій Магдич, заступник голови правління банку ПУМБ.

Нагадаємо, що з 26 березня 2014 року Ощадбанком керує Андрій Пишний. Він вважається соратником Арсенія Яценюка, який на момент призначення Пишного був прем'єр-міністром України.

У серпні 2019 року стало відомо, що наглядова рада Ощадбанку вирішила продовжити контракт із Пишним на п'ять років. Це призвело до конфлікту з Національним банком, який звинуватив наглядову раду в порушенні вимог закону "Про банки й банківську діяльність".

Після продовження контракту з Пишним Нацбанк вирішив відмовити в узгодженні п'яти членам наглядової ради, зокрема  колишньому главі представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунеру. Був призначений новий склад наглядової ради Ощадбанку на чолі з Байбою Апін.

У березні 2020 року призначили конкурс на посаду глави правління Ощадбанку, але його незабаром скасували з формулюванням "у зв'язку із зовнішніми непередбаченими обставинами". За інформацією ZN.ua, на ньому лідирував Пишний.

Згодом оголосили повторний конкурс. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram