ГоловнаЕкономікаФінанси

Регулятор застеріг від інвестування в сумнівний проєкт Exlimited

Його творці можуть бути шахраями.

Регулятор застеріг від інвестування в сумнівний проєкт Exlimited
Фото: excogroup.com

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) попередила українців про ризики інвестицій у скам-проєкт Exlimited, який має ознаки сумнівного і може мати на меті незаконне заволодіння коштами інвесторів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті НКЦПФР.

"Проєкт Exlimited залучає кошти у приватних інвесторів для реалізації стартапів у галузі б'юті-технологій, мобільної медицини, кіберспорту, альтернативної їжі й інших напрямів. За методами роботи цей проєкт дуже схожий на B2B Jewelry", - йдеться в повідомленні комісії.

Відзначають, проєкт Exlimited має схожу на B2B Jewelry реферальну програму, коли за кожного нового залученого інвестора нараховується додатковий відсоток прибутку.

На відеохостингу YouTube проєкт активно рекламують ті самі блогери, які нещодавно переконували громадян вкладати кошти в B2BJewelry, і в спільнотах вкладників B2BJewelry в соціальних мережах.

Місце розташування компанії і контактні телефони компанії на веб-сайті проєкту відсутні. З контактів є тільки посилання на месенджери, форма зворотного зв'язку й електронна пошта. Така анонімність для "успішної міжнародної інвестиційної компанії з 20-річним досвідом" є однією з ознак шахрайства та спроби ввести в оману потенційних інвесторів. Окрім того, перші згадки в мережі про компанію з 20-річним досвідом датовані кінцем березня 2020 року.

НКЦПФР закликає громадян бути обачними та ретельно оцінювати ризики перед тим, як інвестувати свої кошти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram