ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" планує за пів року замінити зруйнований міст біля Нікополя

Водії п'ять-шість місяців їздитимуть понтонною переправою.

"Укравтодор" планує за пів року замінити зруйнований міст біля Нікополя
Фото: facebook/Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області

"Укравтодор" планує за пів року побудувати новий міст у селі Олексіївка біля Нікополя замість того, який обвалився 20 травня. Упродовж цього часу проїзд через затоку Каховського водосховища буде забезпечений завдяки понтонній переправі, пише "Інтерфакс-Україна".

"Понтонною переправою, сподіваюся, ми будемо користуватися не більше п'яти-шести місяців. За цей час побудуємо наш новий міст, тому що, згідно з попередніми обстеженнями, що їх провели компанії обслуговування, ми вже не можемо використовувати наявні конструкції", - сказав голова "Укравтодору" Олександр Кубраков під час онлайн-презентації Національної програми відновлення мостів у п'ятницю.

За його словами, це буде перший міст за час незалежності України, побудований без перекриття русла річки. Його зводитимуть з платформи.

Нагадаємо, що міст в Олексіївці розташований на дорозі Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя. Він обвалився 20 травня, коли по ньому проїжджала навантажена металевими трубами фура. Загальна вага вантажівки з причепом становила близько 36 тонн. Але оскільки побудований у 1955 році міст належав до категорії "обмежено працездатних", заїзд на нього було дозволено тільки транспорту вагою менш ніж 10 тонн. Також діяло обмеження швидкості руху - до 10 км/год.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram