ГоловнаЕкономікаДержава

АМКУ розвіяв звинувачення на адресу "Укразалізниці" щодо закупівлі мастил

У компанії стверджують, що здійснюють зазначені закупівлі відповідно до чинного законодавства і за ринковими цінами.

АМКУ розвіяв звинувачення на адресу "Укразалізниці" щодо закупівлі мастил
Фото: Александр Рудоманов

Антимонопольний комітет України визнав дії тендерного комітету "Укрзалізниці" під час закупівлі мастил і мастильних матеріалів правомірними. Про це повідомляють на сайті УЗ.

У компанії стверджують, що здійснюють зазначені закупівлі відповідно до чинного законодавства і за ринковими цінами.

"Укрзалізниця" ще в грудні минулого року почала процедуру відкритих торгів закупівлі мастил на 2020 рік. Попередньо товариство провело робочу зустріч з представниками ринку, де потрібно було досягти згоди з приводу умов тендерної документації та вимог до продукції і постачальників.

Разом з тим, уже в січні підприємства, які постачають продукцію виробництва ТОВ "КСМ-Протек", оскаржили умови тендерної документації. Після того, як "Укрзалізниця" внесла зміни, яких вимагали учасники, ці ж підприємства подали повторні скарги. У підсумку кінцева дата подачі тендерних пропозицій перемістилася аж на квітень", - ідеться в повідомленні.

"Укрзалізниця" стверджує, що відхилила деякі пропозиції учасників через порушення умов тендерної документації. А вони оскаржили рішення тендерного комітету в АМКУ.

"При цьому заперечували як відхилення власних пропозицій, так і намагалися довести, що пропозиції конкурентів мали «численні порушення». Однак, як показали результати розгляду скарг, АМКУ визнав дії тендерного комітету повністю правомірними", - стверджують в УЗ. А повідомлення про недопущення до тендеру компаній, які пропонували ціни на 30% нижчі, називають спланованою кампанією.

"Укрзалізниця" виступає за прозорий і чесний відбір постачальників будь-якої продукції і закликає не вдаватися до маніпуляцій. Особливо в ситуації, коли УЗ необхідно сформувати запас мастильних матеріалів для відновлення пасажирського руху і безперебійних вантажоперевезень", - резюмували в компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram