ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд розблокував призначення нового керівника "Центренерго"

Рішенню передувало неправдиве повідомлення про мінування.

Суд розблокував призначення нового керівника "Центренерго"
Фото: telegraf.com.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував заборону на зміну керівництва "Центренерго", зокрема в.о. гендиректора компанії Володимира Потапенка.

Про це повідомив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

На його думку, саме з цим рішенням було пов'язане ранкове "мінування" апеляційного суду.

"Вдячний суддям апеляційного суду, які продовжили діяльність після необхідних протитерористичних заходів. Суд оперативно відновив роботу і прийняв довгоочікуване рішення. Скасовано постанову, якою було заблоковано призначення нового директора "Центренерго". Тероризм не спрацював", - написав Сенниченко у фейсбуці.

Фонд державного майна теж був змушений призупинити роботу через повідомлення про мінування.

Нагадаємо, 26 лютого Кабінет Міністрів погодив пропозицію ФДМ про призначення новим в.о. гендиректора "Центренерго" ексменеджера компанії "ТехНова" (Чернігівська ТЕЦ) Олександра Корчинського.

Але через два дні Окружний адміністративний суд Києва заборонив ФДМ здійснювати дії, спрямовані на зміну членів дирекції ПАТ "Центренерго".

"Центренерго" - один із пріоритетних об'єктів для приватизації в Україні.

До її складу входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проєктна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної потужності електростанцій України. На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а п'ять призначені для використання газомазутного палива. Державі належать 78,289% компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram