ГоловнаЕкономікаФінанси

ФГВФО судитиметься за кордоном із колишніми власниками Дельта Банку і банку "Фінанси та Кредит"

Розпочато роботу з пошуку зарубіжних активів Лагуна і Жеваго.

ФГВФО судитиметься за кордоном із колишніми власниками Дельта Банку і банку "Фінанси та Кредит"
Фото: Сергей Нужненко

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб найняв юристів для судових розглядів із колишніми власниками Дельта Банкуй банку "Фінанси та Кредит".

Про це йдеться на сайті ФГВФО.

Інтереси фонду і "Фінанси та Кредит" представлятиме компанія Gateley Plc. Її партнером виступить аудиторська компанія Grant Thornton UK LLP. Юридичним радником на Кіпрі стане George Z. Georgiou & Associates LLC, на Британських Віргінських островах – Ogier, у Франції – Bonifassi Avocats. Також залучено компанію зі США, яка займається фінансуванням судових процесів, – Bench Walk Advisors LLC.

Інтереси в справі Дельта Банку представлятиме фірма DWF Law. Її головним партнером виступить детективне агентство Kroll Assocíates UK Limited, відоме в Україні тим, що займалося розслідуванням і пошуком активів ПриватБанку, виведених перед націоналізацією.

Завданням Grant Thornton і Kroll буде розшук та ідентифікація активів, виведених за кордон власниками цих двох неплатоспроможних банків, а також встановлення їх активів, на які можна буде накладати стягнення (попередньо накладати всесвітній арешт) під час судових процесів за кордоном.

Нагадаємо, що Дельта Банк перед банкрутство входив у топ-5 найбільших банків України, а "Фінанси та Кредит" – у топ-10.

Власником Дельти був Микола Лагун, банку "Фінанси та Кредит" – Костянтин Жеваго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram