ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін збирається підвищити ціни на електроенергію для промисловості на 20%, - ЗМІ

Підвищення тарифу називають "приведенням цін на ринку до економічно обґрунтованих".

Кабмін збирається підвищити ціни на електроенергію для промисловості на 20%, - ЗМІ

Кабінет Міністрів України планує підвищити тарифи на електроенергію для промислових споживачів на 25 коп. за кВт-год або на 20%, до 1,55 грн за кВт-год, щоб оплачувати найвищий у світі тариф для "зеленої" генерації. Така пропозиція міститься в Меморандумі взаєморозуміння з інвесторами в поновлювані джерела енергії.

У Кабміні підвищення тарифу називають "приведенням цін на ринку до економічно обґрунтованих", пише "Бізнес. Цензор".

При цьому зараз ціни на е/енергію в Україні є найвищими в Європі. Так, найбільше металургійне підприємство України "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявило, що металургійні заводи корпорації "АрселорМіттал" у Європі платять за електроенергію в 2-3 рази менше, ніж в Україні.

Українська трубно-колісна компанія "Інтерпайп" заявила, що тарифи на електроенергію для промислових споживачів в останні дні квітня зросли на рекордні 38%, що свідчить про дії уряду, спрямовані на користь приватного монополіста.

Нагадаємо, що запропонований Меморандум взаєморозуміння з-поміж іншого містить пропозицію скасувати пільгову ціну для населення за перші 100 кВт з 1 жовтня цього року. Це означає, що для пересічних споживачів на перші 100 кВт тариф становитиме не 90 копійок, як нині, а 1,68 грн. Такі заходи також сприяють виплаті держави інвесторам тарифів "зеленої" енергетики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram