ГоловнаЕкономікаДержава

Біля зруйнованого моста під Нікополем побудують понтонну переправу

Колона понтонно-мостового полку виїхала з-під Одеси.

Фото: nikopol.informator.ua

Біля зруйнованого моста у селищі Олексіївка Нікопольського району побудують понтонну переправу.

Про це повідомила пресслужба "Укравтодору".

"Сьогодні вранці колона 808-го понтонно-мостового полку вирушила з міста Білгорода-Дністровського до Дніпропетровської області для облаштування понтонної переправи поруч зі зруйнованим мостом на дорозі Н-23 в Олексіївці", - повідомили дорожники.

За даними нікопольського видання "Інформатор", підготовчі роботи для тимчасового переїзду почалися ще у суботу. Він буде знаходиться між залізничним мостом і автомобільним, який обвалився.

23 травня на місці події зібралися представники комісії нікопольської районної комісії з питань ТЕБ та НС та прийняли рішення про встановлення понтонного моста.

Нагадаємо, що міст в Олексіївці обвалився 20 травня, коли по ньому проїжджала навантажена металевими трубами фура. Загальна вага вантажівки з причепом становила близько 36 тонн.

Але через те, що побудований у 1955 році міст, відносився до категорії "обмежено працездатних", заїзд на нього було дозволено тільки транспорту вагою щонайбільше 10 тонн. Також діяло обмеження швидкості руху - до 10 км/год.

Вантажний автомобіль підняли з дна водойми 24 травня. Для цього довелося задіяти техніку Нікопольського річкового порту.

Фото: nikopol.informator.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram