ГоловнаЕкономікаФінанси

Фонд гарантування вкладів з 17-ї спроби продав стадіон "Чорноморець" за 193 млн гривень

Покупцем стала інвестиційна компанія з США.

Фонд гарантування вкладів з 17-ї спроби продав стадіон "Чорноморець" за 193 млн гривень
Стадион "Черноморец"
Фото: http://chernomorets.odessa.ua

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вдалося з 17-ї спроби продати стадіон "Чорноморець". Покупцем стала американська фірма Allrise Capital Inc, яка базується у Каліфорнії, пише "Думская".

Компанія займається "інвестиційною діяльністю", у ній працює до десяти співробітників. Генеральний директор Allrise Capital Inc - Руслан Зинуров, виконавчий директор - Михайло Трубчик. У реєстраційних документах також згадується такий собі Володимир Євсєєв.

Вартість угоди - 193 млн гривень за стартової ціни у 1,140 млрд гривень. Стадіон продавали 22 травня на електронному майданчику FFN за голландською моделлю аукціону зі зниженням ціни.

На торги було виставлено комплекс нежитлових будівель центрального стадіону "Чорноморець", розташованих в Одесі за адресою вул. Маразлієвська, 1/20 (стадіон, фітнес-центр, бізнес-центр з рестораном, готель, паркінг тощо). Загальна площа нерухомості - 80,289 тисячі квадратних метрів.

Активи перебували на балансі збанкрутілого АТ "Імексбанк".

"Імексбанк" закрили на початку 2015 року після того, як Нацбанк зловив його на операціях, що привели до зменшення капіталу і суттєвого погіршення його ліквідності. Колишня глава НБУ Валерія Гонтарєва говорила, що власник банку Леонід Клімов - один з найбільших боржників НБУ.

Стадіон "Чорноморець" - домашня арена ФК "Чорноморець", який займає 10 місце у Першій лізі сезону 2019-2020 років і може припинити існування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram