ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення на 21,4%

Ціна газу в травні становитиме 2,3 грн за кубометр.

"Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення на 21,4%
Фото: glavred.info

НАК "Нафтогаз України" встановила оптову ціну на газ для населення, виробників тепла для населення та інших споживачів, яким газ поставляється на умовах ПСО.

Згідно з повідомленням пресслужби компанії, ціна газу в травні 2020 року становитиме 2,3 грн за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).

Таким чином, у порівнянні з квітнем, ціна на газ для населення в травні знизилася на 21,4%, а в порівнянні з аналогічним періодом минулого року падіння вартості газу досягло 62%.

З початку року ціна ПСО знизилася на 51%.

"Світова економічна криза викликала рекордне падіння цін на всі види енергоносіїв, в тому числі - на природний газ. За даними аналітиків НАК "Нафтогаз України", в травні ціна газу в Європі досягла історичного мінімуму за останні 10 років", - йдеться в повідомленні.

У компанії стверджують, що в Україні на ціну додатково впливає високий рівень заповнення підземних сховищ газу, "де в зв'язку з грунтовною підготовкою до попереднього опалювального сезону і теплою зимою накопичився фактично річний обсяг видобутку газу державою - 17,5 млрд кубометрів".

Глава правління компанії Андрій Коболєв вважає, що цінова ситуація на ринку сприяє намірам уряду лібералізувати ринок газу для населення з 1 липня цього року.

Нагадаємо, в минулому місяці "Нафтогаз України" повідомляв про зниження ціни газу для населення на 15%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram