ГоловнаЕкономікаДержава

Претензії податківців до металургів щодо операцій з металобрухтом абсурдні, - президент "Укрметалургпрому"

"Претензії податкова висуває до всіх металургійних компаній".

Претензії податківців до металургів щодо операцій з металобрухтом абсурдні, - президент "Укрметалургпрому"

Податкові претензії, а також донарахування податкових зобов'язань і штрафів, які Державна податкова служба виставляє металургійним підприємствам, що працюють "на біло", є абсурдними. Відповідну заяву глави ОП "Укрметалургпром" Олександра Каленкова розміщено на сайті об'єднання, пишуть "Українські новини".

"Така ситуація виникає не вперше. За останні 5–7 років податкова служба висуває ці абсурдні претензії до металургійних компаній. У них немає ніякої ні економічної складової, ні здорового глузду. Усі це розуміють, і я впевнений, що й  у Державній податковій службі розуміють всю абсурдність своїх вимог".

Олександр Каленков також зазначив, що технологічний процес металургійних підприємств полягає в тому, що без металобрухту не можна виплавити сталь. "Не можна ні з чого отримати щось, але подібні претензії податкова висуває до всіх металургійних компаній", – підкреслив він.

За його словами, усі ці претензії металурги успішно оскаржували в судах, але їм доводиться відволікати значні людські та часові ресурси на ці судові процеси.

"В Україні ця ситуація штучно створена самою державою, коли низовий збір металобрухту знаходиться в тіні, але податкові інспекції йдуть не на початок ланцюжка, а до великих компаній. Зрозуміло, до "білих" компаній прийди легше, але вони не мають ніякого відношення до можливих зловживань на низовому рівні збору брухту", – підкреслив Олександр Каленков, закликавши Верховну Раду якомога швидше ухвалити в другому читанні законопроєкт про обілення ринкуметалобрухту.

Водночас президент "Укрметалургпрому" нагадав, що за результатами минулого року металургійна галузь України зазнала збитків понад 30 мільярдів гривень.

"Те, що зараз відбувається у світі з коронавірусом, ще більше погіршило становище металургів. Фактично металурги борються за кожен день роботи, щоби працювали заводи, щоби люди не втратили роботу, за кожен долар валютних надходжень у країну, щоби не обвалився курс гривні, за кожну гривню надходжень до бюджету. Я вважаю абсолютно злочинно висувати завідомо абсурдні вимоги на мільярди гривень. Але податкова все одно приходить, тому назвати це інакше ніж державний рекет я не можу", – констатував Олександр Каленков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram