ГоловнаЕкономікаБізнес

Лоукостер EasyJet назвав терміни відновлення польотів

На початку травня вже частково відновила рейси угорська Wizz Air.

Лоукостер EasyJet назвав терміни відновлення польотів
Фото: easyjet.com

Британська авіакомпанія Easyjet планує відновити внутрішні перельоти у Франції і Великобританії в червні. Останнім часом про плани відновлення польотів повідомляли й інші європейські авіакомпанії

В Easyjet відзначають, що можуть відновити польоти вже 15 червня за кількома найбільш затребуваними напрямками, інформує RFI.

Водночас створять необхідні умови для безпеки: у салонах літаків регулярно проводитимуть санітарну обробку, пасажирів і екіпажі зобов'яжуть надіти маски, їм також нададуть дезінфікуючі серветки й засоби для дезінфекції рук. Також повідомляється, що вперше після вимушеної перерви на рейсах Easyjet, не надає послуги кейтерінгу.

На початку травня частково вже відновила рейси угорська авіакомпанія Wizz Air. Перші перельоти були здійснені з Відня в Дортмунд, Лісабон, Осло, Салоніки й Ейндховен.

В інших авіакомпаніях також називають орієнтовні терміни поступового відновлення роботи. В ірландському лоукостері Ryanair заявляли, що можуть почати здійснювати 40% від звичайного обсягу перельотів у липні, якщо буде знята більша частина заборон на переліт між країнами ЄС.

Раніше Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) повідомила про план поетапного відновлення авіасполучення. За планом асоціації, при дотриманні санітарного регламенту внутрішні рейси можна буде почати здійснювати з кінця червня, а дальші перельоти, зокрема на інші континенти, – з липня. За даними AFP, документ, у якому зафіксують необхідні для відновлення авіаперельотів критерії, мають підготувати до кінця травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram