ГоловнаЕкономікаБізнес

Гереги купили агрохолдинг у Хмельницькій області

Земельний банк "Епіцентру" збільшився до 160 тис. га.

Гереги купили агрохолдинг у Хмельницькій області
Фото: epicentr-agro.com

Група "Епіцентр К", яка належить Олександрові та Галині Герегам, завершила операцію з придбання частки активів "Сварог Вест Груп" у Хмельницькій області, купивши компанію "Хмельницьк-Агро".

Про це повідомила пресслужба "Епіцентру Агро".

Земельний банк "Епіцентру" завдяки цьому придбанню збільшився до 160 тис. га, а обсяги посівних площ на території Хмельницької області в структурі агрохолдингу сягають 45%.

До складу підприємств придбаної компанії входить потужний рослинницький напрям, насіннєвий завод, тваринництво і зерносховища, подальшим розвитком яких планує займатися "Епіцентр Агро", аграрний напрям групи компаній "Епіцентр К". Одним із пріоритетних завдань агрохолдингу є збільшення обсягів експорту вирощуваного зерна до 1-1,1 млн тонн і подальший розвиток елеваторного господарства, в тому числі в Хмельницькій області.

Для досягнення цієї мети розпочато будівництво нового маршрутного елеватора потужністю 100 тис. тонн одноразового зберігання на території "Антонінського ХПП" (Красилівський район), придбаного разом з активами "Хмельницьк-Агро".

Мажоритарними акціонерами корпорації "Сварог Вест Груп", яка продала компанію Герегам, є політики Олександр і Сергій Буряки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram