ГоловнаЕкономікаДержава

Нацбанк випустить сувенірну банкноту зі срібла

Вона виготовлена з дизайну банкноти номіналом 1 тис. грн зразка 2019 року.

Національний банк України 20 травня випустить сувенірну банкноту зі срібла, що відтворює дизайн банкноти гривні номіналом 1 тис. грн зразка 2019 року.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Банкнота виготовлена зі срібла 999,9 проби, у чистоті – не менше 124,4 г розміром 133 х 66 х 1,35 мм. Тираж – 300 шт. банкноти прикрашені голограмою.

На лицьовій стороні зображений портрет Володимира Вернадського – видатного вченого, одного із засновників і першого президента Української академії наук, яку створили в 1918 році. На зворотному боці – будівля Президії Національної академії наук.

Фото: bank.gov.ua

Відзначається, що продаж банкноти (зокрема з першими примірниками сертифікатів) на першому етапі відбудеться через електронні аукціони на універсальній торговій біржі "Контрактовий дім УМВБ". Про проведення аукціонів Нацбанк повідомить додатково.

Нереалізовані на аукціонах сувенірні срібні банкноти пізніше надійдуть у продаж через канали реалізації нумізматичної продукції.

Нагадаємо, Нацбанк ввів в обіг банкноту номіналом 1 тис. гривень у жовтні минулого року. Це найбільший номінал банкнот, які є в Україні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram