ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ повідомило про підозру колишньому директору київського держпідприємства "ЛІАЦ"

Справа стосується розтрати коштів, отриманих від угоди щодо продажу нерухомості біля "5 елементу".

НАБУ повідомило про підозру колишньому директору київського держпідприємства "ЛІАЦ"
Фото: Lb.ua

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишньому тимчасовому виконувачу обов'язків директора київського держпідприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (ЛІАЦ).

Про це йдеться на сайті НАБУ.

Його підозрюють в розтраті 4,17 млн гривень, які підприємство отримало наприкінці 2016 року – початку 2017 року від продажу об'єктів нерухомості.

Детективи НАБУ вважають, що частину коштів – 2,99 млн грн – підозрюваний розпорядився перерахувати комерційній компанії за відсутності правових підстав для цього. Ще близько 1 млн грн, він незаконно спрямував на виплату премій частині співробітників ДП "ЛІАЦ".

Подробиць цієї справи не повідомляють, але восени 2018 року "ЛІАЦ" і її колишній директор Ярослав Сколота були фігурантами журналістського розслідування Bihus.info.

Журналісти з'ясували, що в підприємства була нерухомість на Рибальському півострові в Києві поруч зі спортивним комплексом "5 елемент" Петра Порошенка та Ігоря Кононенка.

Фото: bihus.info

У кінці 2016-го – початку 2017 року "ЛІАЦ" продав свої будівлі приватній компанії "Інбук", яка через кілька місяців перепродала їх фірмі "Спортивно-оздоровчий комплекс Монітор", яка й керує "5 елементом". Президентський спортклуб ще у 2016 році запланував розширення. Для цього й необхідно було отримати контроль над вказаною нерухомістю та землею під нею.

З'ясувалося, що "ЛІАЦ" розтратив частину отриманих грошей через фіктивний ремонт і премії своєму керівництву. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram